Repertoire van Poldervokaal


Poldervokaal staat onder leiding van Maria Rondèl, voormalig lid van het Nederlands Kamerkoor. Het is niet toevallig dat op het repertoire veel bewerkingen staan van Felix de Nobel, jarenlang de bezielende leider van het Nederlands Kamerkoor.
Maar Poldervokaal is niet eenkennig en put uit vier eeuwen vocale muziek, van de verfijnde a-cappellazang uit de zestiende eeuw tot de complexe samenklanken van de close harmony en de veeleisende partituren uit de hedendaagse musical. Mozart, Bach, Schubert en Brahms zijn componisten die veelvuldig op de programma's verschijnen. Maar ook twintigste-eeuwers als Hindemith en Quilter worden niet geschuwd, terwijl Poldervokaal in Nico IJssel over een begaafd huiscomponist en arrangeur beschikt.

Het ensemble zingt altijd zonder dirigent en stelt er een eer in alles uit het hoofd te zingen. Incidenteel krijgen delen uit opera's of operettes een extra accent als 'spectacle coupé'.
In elk concert worden ook werken voor kleinere bezetting - duetten, terzetten, soli, etc - opgenomen. Alle zangers zijn per slot van rekening als solisten geschoold.
Ook één of meer piano soli van vaste begeleider, Jan Laan, maken deel uit van een concert.